Home Organisatie Werken bij Bethanië

Werken bij Bethanië

Als medewerker van Bethanië, heb je oprechte aandacht voor ouderen. Zij worden door jou gekend en ontvangen de zorg die aanlsuit bij hun wensen.

Personeel

De goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers van Bethanië zorgen ervoor dat iedere bewoner zich snel thuis voelt en dat de sfeer zo optimaal mogelijk is. De zorgmedewerkers en vrijwilligers overleggen met de bewoners wat hun wensen zijn en maken samen een zorgplan. Iedereen krijgt dan ook de verzorging en begeleiding die bij hem of haar past. Naast verpleegkundigen, verzorgenden en zorgassistenten, heeft Bethanië een team professionals in haar eigen facilitaire dienst, zoals koks en welzijnsmedewerkers. De ruim 200 vaste medewerkers en vele vrijwilligers van Bethanië staan garant voor professionele, betrokken en persoonlijke zorg.
 

Deskundigheid in de tijd

Gedurende 7 x 24 uur is een verpleegkundige tenminste niveau 4 voor cliënten in de nabijheid.  Van 7.00 uur tot 23.00 uur is voor alle bewoners in het verpleeghuis een verzorgende niveau 3 beschikbaar. Daarnaast worden op de kleinschalige woongroepen zorgassistenten ingezet. ‘s Nachts is de bezetting altijd gegarandeerd door tenminste 2 medewerkers (verpleegkundige en verzorgende). De verdeling op niveau van onze zorgprofessionals is als volgt: niv 1 of 2 zorgassistenten en helpenden 18,52%, niveau 3 verzorgenden 58,64%, niveau 4 verpleegkundigen 19,14% en niveau 5 verpleegkundigen 3,7%.

Bethanië heeft voor 2018-2020 een nieuw  opleidingsbeleidplan opgesteld 'samen leven, samen werken en samen leren' en is gebaseerd op het kwaliteitskader verpleeghuiszorg.