Home Nieuws Koninklijke onderscheiding voor Ben van Gils

Koninklijke onderscheiding voor Ben van Gils

26 april 2023

Trots en dankbaar informeren wij u dat Ben van Gils, directeur bedrijfsvoering van Stichting Bethanië, is onderscheiden als lid in de orde van Oranje-Nassau voor zijn grote inzet voor de maatschappij. Woensdag 26 april reikte burgemeester van Apeldoorn Ton Heerts, deze Koninklijke onderscheiding uit tijdens de lintjesregen in theater Orpheus.

Ben van Gils is op velerlei terreinen actief als vrijwilliger. Onder andere is hij sinds de oprichting, dertig jaar geleden, actief bij Gospelkoor His Voice in Beekbergen. Zowel als lid maar ook meerdere jaren als bestuurslid. Daarnaast toont hij grote betrokkenheid en inzet bij het welzijn van jong en oud in Beekbergen en omliggende dorpen en is reeds 10 jaar vrijwilliger bij de stichting "Eredag" welke jaarlijks een uitstapje voor de oudere inwoners organiseert. Binnen de Hervormde Gemeente Beekbergen is hij zeer betrokken en actief en wordt hij gekend als een warm persoon met persoonlijke aandacht voor veel gemeenteleden. Hij begeleidt al 25 jaar de gemeentezang met zijn orgelspel, steekt bij kerkelijke activiteiten de handen uit de mouwen en zet zich in binnen de kerkenraad, in het verleden als jeugdouderling en momenteel als voorzitter.

Binnen Stichting Bethanië in Ede is Ben van Gils begonnen als kok en heeft zich in de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld naar zijn huidige functie van directeur bedrijfsvoering. Al 25 jaar zet hij zich tomeloos in voor bewoners, medewerkers en vrijwilligers. Dienstbaar zijn is hem op het lijf geschreven. Het bijzondere aan hem is dat hij, naast de verantwoordelijkheid die zijn functie met zich met mee brengt, altijd probeert dat stukje extra te bieden aan bewoners en hun familieleden.

Wij feliciteren onze collega van harte met deze prachtige onderscheiding!

Terug naar overzicht