Home Nieuws Bethanië laat ouderenzorg tot leven komen voor leerlingen Ichthus College

Bethanië laat ouderenzorg tot leven komen voor leerlingen Ichthus College

21 nov 2022

Het is een bekend terugkerend item in het nieuws: de personeelstekorten in de zorg. En dat terwijl het prachtig en waardevol werk is! Medewerkers van Stichting Bethanië in Ede hebben geprobeerd om hun liefde voor het vak over te brengen aan dertien leerlingen van het Ichthus College uit Veenendaal. De leerlingen hebben het profiel zorg en welzijn gekozen en liepen op maandag 21 november een middag mee.

Na een introductie over de organisatie en de diverse opleidingsmogelijkheden, gingen de leerlingen in groepjes uiteen voor een rondleiding. Er werd gewandeld met bewoners en de leerlingen staken hun handen uit de mouwen door te helpen bij activiteiten. “Een leuke en leerzame middag”, zo vatten de leerlingen de middag samen.
 
Stichting Bethanië hecht grote waarde aan de samenwerking met scholen zoals het Ichthus College. Door scholen uit te nodigen voor rondleidingen, stagemogelijkheden te bieden en door bezoeken te brengen aan informatiemarkten op scholen, hopen ze een inspiratiebron te zijn voor leerlingen om te kiezen voor de ouderenzorg.

Terug naar overzicht